Tilværelsen i Sekten

Selv i galskab findes der sammenhæng og mønster; Sekten er ikke anderledes end noget andet fællesskab, den har sine normer, mønstre og forventninger til, hvad natten bringer.

Hverdagen i Sekten er kaotiske nætter, der flyder sammen i et dystoni af vold, ritualers rytme, og den evige krig mod De Første og disses Slaver.
Hver nat arbejder koblerne hen imod at være det bedste, de kan være, gennem konstante magtkampe med hinanden over land de kan kalde deres, blot at se om man kan slippe afsted med at skade andre, eller udfordringer mod andre kobler for at holde sig selv skarp, samt at skære de svage fra.

Døden er en naturlig del af tilværelsen i Sekten, hvad end det kommer fra ulykke eller andres hænder. Trods vampyrer potentielt kan leve evigt, er det langt de fleste i Sekten, der overlever mere end deres først årti, endnu færre et halvt århundrede og næsten ingen, som holder til de er 100.

I Sekten lever man stærkt og efterlader et smukt lig, og der er altid nye mennesker, der kan blive soldater i Kains hær; i krigen mod De Første.

Sekten er domineret af den viden, at de sidste tider snart er nær, og De Første vågner lige om lidt, og de skal være klar til at kunne slås for Kain og dræbe dennes forræderiske børnebørn, så de endelig kan blive tilgivet for deres forfædres synder. Med jævne mellemrum bliver der sendt kobler afsted på Biskoppens ord for at kæmpe mod De Førstes slaver for at svække disse, når den sidste tid kommer, såvel som for at styrke Sektens gennem deres blod. Selv hvis 5 kobler skulle drage ud og kun 1 komme hjem, vil det blive set som en stor sejr, for ethvert slag mod De Første og deres slaver er kun godt. Derudover hjælper det til at skære Sektens svaghed væk, så kun den hårde kerne står tilbage.

Alt i Sekten kan skæres ned til deres religion og trospraksis. Alle medlemmer af Sekten ved, at vampyrer er hævet langt over mennesker, og det er deres ret at herske over verden i den sidste tid, frem for at leve i skyggerne. De ved, at de skal hylde Kain ved at fortælle hans myter og overholde Sektens ritualer, for at binde Sekten sammen og styrke dens sammenhold. Hele vampyrens liv i Sekten er helliggjort: Når man fortæller myterne, genskaber man dem på ny; når man udfører ritualerne kommer man tættere på Kain, og enhver handling man retter mod sine fjender er godskrevet af Den Mørke Fader, for alt dette er dennes ønsker. Man sætter det evige liv på spil for at skabe muligheden det nye Enok; noget der kun kan ske, hvis alle i Sekten giver sit alt.